Τούμπα: στα ίχνη του προϊστορικού ανθρώπου

Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 10 έως 12 χρονών

Υπεύθυνος: Κώστας Κασβίκης (επικ. καθ. Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας).

Λόγω περιορισμών του χώρου, είναι απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής τηλεφωνικά στο 2310950-395 (καθημερινά 11:00-17:00) ή/και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διάρκεια: 2 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20 παιδιά
Χρόνος υλοποίησης: Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ώρα 11:00 έως 13:00

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται με τη βοήθεια εκπαιδευμένων μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας. 10 έως 12 χρονών (4η, 5η, 6η δημοτικού) και έχει ως στόχο να τα βοηθήσει να προσεγγίσουν και να ερμηνεύσουν όψεις της καθημερινής ζωής και των παραγωγικών διαδικασιών του προϊστορικού οικισμού. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πλούσιο εποπτικό υλικό και τη χρήση και έρευνα αντικειμένων, αυθεντικών και αντιγράφων.

Χώρος υλοποίησης: Οι εξωτερικές εγκαταστάσεις της πανεπιστημιακής ανασκαφής Στη δενδροφυτεμένη «αυλή», ακριβώς στη βάση της τούμπας (προς τη μεριά της Τριανδρίας), όπου, κάτω από τα στέγαστρα, σε πάγκους και τραπέζια, γίνεται κάθε καλοκαίρι η πρώτη επεξεργασία των ανασκαφικών ευρημάτων από τους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Στην αυλή υπάρχει τουαλέτα και νερό.

Οδηγίες: Για να βρείτε την αυλή, στρίβετε από την οδό Λαμπράκη στην οδό Χρυσανθέμων (στη γωνία υπάρχει πρατήριο βενζίνης της Shell, απέναντι από το supermarket Μασούτης) και αμέσως αριστερά στην οδό Δρυός και μετά δεξιά στην οδό Αρτεμισίας. Στη συμβολή των οδών Αρτεμισίας και Κυκλαμίνων θα βρείτε την αυλή (Εξωτερικές εγκαταστάσεις βλ χάρτη εδώ).

Προσοχή! Παρακαλούμε οι συνοδοί να παραδίνουν αυτοπροσώπως τα παιδιά στο προσωπικό του προγράμματος λίγο πριν τις 11:00, αφήνοντας και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Με τη λήξη του προγράμματος (13:00) παρακαλούνται να τα παραλαμβάνουν, ενημερώνοντας το προσωπικό.

Όσοι συνοδοί ενδιαφέρονται, μπορούν να παρακολουθήσουν την δράση για μεγάλους που θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε γειτονικό χώρο υποβάλλοντας δήλωση συμμετοχής (βλ δράση 2 πρκτ).

Για ερωτήσεις μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλεφωνικά στο 2310950395.

apth sunday