Εκπαιδευτικά προγράμματα 2018

Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ "ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2018".

Η πανεπιστημιακή ανασκαφή στην Τούμπα (λόφο) της Θεσσαλονίκης, στην ομώνυμη συνοικία της πόλης, συμμετέχει στο ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ με δύο δράσεις. Η μία απευθύνεται σε παιδιά 10 έως 12 χρονών και η άλλη σε μεγάλους. Και οι δύο δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις που διαθέτει η πανεπιστημιακή ανασκαφή δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Τούμπας, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης  (για πληροφορίες πρόσβασης και χάρτη της περιοχής πατήστε εδώ).

Και για τις δύο δράσεις, λόγω περιορισμών του χώρου, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω της αντίστοιχης φόρμας. Για ερωτήσεις μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλεφωνικά στο 2310950395.

1. Εκπαιδευτική Δράση για παιδιά 10-12 χρονών:

"Τούμπα: στα ίχνη του προϊστορικού ανθρώπου"

Κώστας Κασβίκης
, επικ. καθ. Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας

Πληροφορίες  - Δηλώσεις  Δ1

 
2. Δράση για μεγάλους (15 χρονών και άνω):

"Από το προϊστορικό χωριό στην αρχαία πόλη της Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ανασκαφής του ΑΠΘ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης"

 Στέλιος Ανδρέου, ομ. καθ. Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ, διευθυντής της ανασκαφής

Πληροφορίες - Δηλώσεις Δ2