Agenda

Mια ομάδα σε προ(σ)καλεί να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό σε ιδέες!

Μέσα από την παρουσία σου σε μια σειρά από εκδηλώσεις.

Parallaxi
mια-ομάδα-σε-προσκαλεί-να-κρατήσεις-έν-562944
Parallaxi

Η oμάδα Open School από το 28ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο σε προσκαλεί για τέταρτη χρονιά στο Open School Day, για πρώτη φορά με εκδηλώσεις διάρκειας μιας εβδομάδας.

Μια προσπάθεια να κρατηθεί το σχολείο ανοικτό σε ανθρώπους και ιδέες, να έρθει στην καρδιά της ζωής της γειτονιάς, να του δώσουμε τη δυναμική να επανανοηματοδοτήσει το δημόσιο χώρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή 8/3

10:00-14:00 Γιορτή Αυλής: Λιγότερο πλαστικό , περισσότερη ζωή, ψηφιδωτό από καπάκια σε διαστάσεις γηπέδου μπάσκετ, μια γιορτή για την γειτονιά, μια μεγάλη περιβαλλοντική δράση σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα του ΠΑΜΑΚ.

Δευτέρα 9/3

20:00-22:00 Art in yard : Εννιά προτζέκτορες μεταμορφώνουν τους τοίχους του σχολείου σε αίθουσα μουσείου και περισσότερα από 150 ζωγραφικά έργα μας χαρίζουν κάτι που μόνο η Τέχνη μπορεί, χάρη στη συνεργασία με τα μουσεία MOMus Σύγχρονης Τέχνης Συλλογή Κωστάκη και Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης .

Τρίτη 10/3

 18:00-21:00 World party: Ελλαδα-Συρια-Αφγανισταν-Ιρακ :  Μια βραδιά για να γνωρίσουμε τους γείτονές μας από το Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο της Άρσις από τρεις χώρες. Μια συνταγή, ένας χορός, ένα τραγούδι, ένα παραδοσιακό παραμύθι, λέξεις και εικόνες, γίνονται εργαλεία γνωριμίας . Στο τέλος, η χαρά της γνωριμίας γίνεται γιορτή με μουσικές και από τις 4 χώρες.

Τετάρτη 11/3

10-14:00: Μια πινακίδα για την Τουμπίτσα, ζητάμε από το Δήμο Θεσσαλονίκης να μπει μια πινακίδα σήμανσης σε κεντρικό σημείο για την…Τουμπίτσα, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στη Μακεδονία, ένα λόφο που έδωσε όνομα στη γειτονιά μας. Παρεμβαίνουμε στο ύψος της στροφής Τριανδρίας και σε συνεργασία με την ανασκαφική ομάδα του ΑΠΘ ενημερώνουμε , ξεναγούμε και αφηγούμαστε την ιστορία του χώρου.

18:00-20:00 Μουσική ποδηλατάδα στους δρόμους της γειτονιάς : Ποδήλατο ίσον υγεία, μουσική ίσον ψυχική υγεία. Ο συνδυασμός του για τους ποδηλάτες προφανής. Αλλά και για τη γειτονιά ένα ευχάριστο ξάφνιασμα, μια διαδρομή χαράς, ένα “ξύπνημα” πριν την μεγάλη γιορτή του Open School.

Πέμπτη 12/3 

08:30-12:30 Μέρα Ψυχικής Υγείας : Για να γίνει η απεύθυνση στον ειδικό ψυχικής υγείας φυσική κίνηση χρειάζεται εκπαίδευση. Εκπαίδευση και ποιοτικές εμπειρίες από την επαφή με εκπροσώπους του χώρου. Τέτοιους θα έχουμε δίπλα μας σε μια ημερίδα αφορμή για να αρχίσουμε να προσέχουμε λίγο περισσότερο και την ψυχική μας υγεία, τον Αλέξη Λάππα από το Ινστιτούτο Προς Όψη , την Αλεξία Σταθάκη (Ψυχολο-υγεία), την ομάδα Πρωτόλειο Ψ και τον π. Βαρνάβα Γιάγκου, Υπεύθυνο Νεότητας της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 14/3

10:00-23:00 Open School day 4

Stand up comedy ,live music,γλέντι αυλής, mystery room, karaoke,λούνα παρκ αυλής, evening circus-ζογκλερικά, RPG game set, remake αυλής, παραδοσιακά χορευτικά, δράσεις αυλής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

διαγωνισμός φωτογραφίας,διαγωνισμός ζωγραφικής,τουρνουά tichu,τουρνουά πινγκ πονγκ,pillow fights

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

latin,lindy hop,μαγειρική,Πρώτες Βοήθειες,Νοηματική,Ρομποτική,Αυτοάμυνα,Κατασκευές origami,”Τα αγγλικά “αλλιώς”, make up seminar , τεχνικές  decoupage .

ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Τattoo ή ταμπού, Αλκοόλ και διασκέδαση,Τηλεδιάσκεψη για την τεχνητή νοημοσύνη.

ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Δωμάτιο “Οι δράσεις μας για την αναπηρία”, προσομοίωση αγώνα ποδοσφαίρου για τυφλούς σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Τυφλών “Πυρσός”

ΠΑΙΔΙ

Κουκλοθέατρο, παιδικές κατασκευές, face painting – μπαλονοκατασκευές, Καραγκιόζης,  Αφήγηση Παραμυθιών

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Zumba challenge, καλλισθενική γυμναστική.

Κυριακή 15/3 

18:00 Playback Theatre 

Παράσταση από την ομάδα «Θέατρο Playback Ηχώ».  Μια γνήσια και πρωτότυπη μορφή αυτοσχεδιαστικού, διαδραστικού θεάτρου επιστρατεύεται για να μας συν-κινήσει προς ένα απολογισμό-αναστοχασμό της εμπειρίας του Open School. Η ομάδα έχει τα τρία τελευταία χρόνια δεκάδες παραστάσεις και παρεμβάσεις σε χώρους από σχολεία και συνέδρια, μέχρι εταιρείες και θέατρα. Η εμπειρία και η ενέργεια τους κάνουν την αναμονή της Κυριακής πραγματικά μεγάλη.

*Open School Day, 8-15/3, Facebook: Open School 4, Mail : openschoolfour@gmail.com   

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα