The Road To Salonica

Αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ "The Road To Salonica" προβλήθηκαν για πρώτη φορά το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου «100 Χρόνια Έρευνας Στην Προϊστορική Μακεδονία». Παρουσιάστηκε ένα video διάρκειας 6 λεπτών, το οποίο μέσα από την επιλογή συγκεκριμένων σκηνών συνοψίζει το περιεχόμενο της ταινίας και προβάλλει τις κεντρικές της θεματικές.

Το "The Road To Salonica" είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που εξετάζει ζητήματα σχετικά με την προϊστορία της Θεσσαλονίκης τοποθετώντας την αρχή του νήματος πολύ πριν την ίδρυσή της από τον Κάσσανδρο και σκιαγραφώντας τμήματα της διαδρομής που οδηγεί στο 315 π.Χ. και φτάνει μέχρι το σήμερα.

Πρόκειται για μία ταινία σε εξέλιξη, που συγκεντρώνει τη δημιουργικότητα και τον κόπο μιας μικρής ομάδας επαγγελματιών και βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής. Η δουλειά που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν έχει δεχτεί καμία οικονομική στήριξη, καθώς δεν έχει διασφαλιστεί χρηματοδότηση. Χαίρει, όμως, της στήριξης της Ανασκαφής Τούμπας Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ, σε επίπεδο παροχής πληροφοριακού υλικού και καθοδήγησης, όποτε αυτή ζητείται. Η ταινία υλοποιείται από την εταιρεία Macine Motion Pictures.